Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties (NFDO)
  • Home
  • Organisatie
    • Missie/Visie
    • Doelstelling
    • Bestuur en beloningsbeleid
    • Klachtenregeling
    • Publicaties >
      • Corona-protocollen
      • Beleidsnota Red dieren in rampen
  • Lidmaatschap
    • Lidmaatschap
    • Aangesloten leden
  • Nieuws
    • Petitie overheidssteun opvangcentra wilde dieren
  • Erkenningsregeling
    • Checklist NFDO-erkend Dierenopvangcentrum
    • Aanvraagprocedure
    • Veelgestelde vragen
    • NFDO-erkende dierenopvangcentra
    • Toekomstige ontwikkelingen
  • Onze sponsors
    • Steunt u de NFDO?
  • Vacatures
  • Contact

Harde lockdown

14/12/2020

0 Reacties

 
Vanavond heeft premier Rutte in een toespraak een harde lockdown aangekondigd, die vanavond om 24:00 uur ingaat. Veel mensen zullen zich afvragen wat dat voor gevolgen heeft voor dierenhulporganisaties.

Momenteel wordt gecheckt bij het Ministerie van LNV wat voor gevolgen dit heeft voor dierenhulporganisaties. In het verleden is beloofd dat er voor de dierenhulporganisaties een regeling zou komen i.v.m. de essentiële of cruciale beroepen, zodra er sprake zou zijn van een harde lockdown.

Vooralsnog is daarom het advies:
Tot anders wordt besloten en we daar formeel iets over horen, blijven dierenhulporganisaties dieren noodzakelijke hulp geven conform de goedgekeurde coronaprotocollen.

Ook de dierenartsenpraktijken blijven zonder tegenbericht open voor alle veterinaire zorg,
klik hier voor meer informatie daarover van de KNMvD.

Foto
0 Reacties

Corona-protocollen voor dierenopvangcentra en dierenambulances gepubliceerd

18/8/2020

0 Reacties

 
De corona-crisis treft ook dierenopvangcentra en dierenambulances. Vier dierenorganisaties, waaronder de NFDO, hebben op verzoek van de Rijksoverheid twee protocollen geschreven voor dierenopvangcentra respectievelijk dierenambulances. Deze zijn inmiddels gepubliceerd op een speciale website van VNO-NCW en MKB-Nederland.

Naar aanleiding van de landelijke ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus en de situatie met betrekking tot de vraag naar diergeneeskundige zorg, heeft de Rijksoverheid gevraagd om ook voor dierenopvangcentra en dierenambulances een protocol voor een langduriger 1,5m situatie op te stellen. De veiligheid en bescherming van medewerkers, vrijwilligers, stagiaires als ook huidige en toekomstige eigenaren wordt hiermee zoveel mogelijk gewaarborgd.

De NFDO, de Dierenbescherming en Stichting DierenLot hebben daarop de handen ineen geslagen en gewerkt aan een gezamenlijk protocol voor dierenopvangcentra. De Dierenbescherming, Stichting DierenLot en de FDN hebben een gezamenlijk protocol voor dierenambulances opgesteld. Bij beide protocollen is de achterban betrokken geweest.

De indienende organisaties zien beide protocollen als een dringend, richtinggevend advies aan de sector, geen dwingend advies.

Het protocol voor dierenopvangcentra gaat over shelter management. Per dierenopvangcentrum zal maatwerk moeten worden geleverd binnen de mogelijkheden die dat dierenopvangcentrum heeft (gebouwtechnisch, en anderszins). Naast dit protocol zal gebruik worden gemaakt van de actuele adviezen van de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht, afdeling shelter medicine. Het is de bedoeling dat elke individuele organisatie in de uitwerking van de eigen werkwijze vastlegt hoe deze werkwijze geëvalueerd wordt bij nieuwe richtlijnen van het RIVM, of actuele inzichten uit de praktijk.

Lees de protocollen:
Protocol voor dierenopvangcentra
Protocol voor dierenambulances


Let op!
Een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo wordt alle informatie up-to-date gehouden en kunnen mensen veilig en verantwoord aan de slag in hun sector.

Foto
0 Reacties

Petitie invoering chip- en registratieplicht katten

1/7/2020

0 Reacties

 
Vandaag werd via een online verbinding de petitie van de Dierenbescherming voor de invoering van een chip- en registratieplicht voor katten aangeboden aan de Tweede Kamercommissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De NFDO is een van de ondertekenaars van deze petitie en is groot voorstander van een wettelijke chipplicht.

Uiteindelijk zijn 57.156 handtekeningen opgehaald, een fantastisch resultaat!  De invoering van een landelijke chip- en registratieplicht voor katten leidt tot een veel beter dierenwelzijn. Door zo'n landelijke chip- en registratieplicht zullen veel meer katten die de weg zijn kwijtgeraakt weer kunnen worden herenigd met hun eigenaar. Nu belanden nog veel katten onnodig in het asiel en keert slechts 31% terug naar hun eigenaar.

De boodschap aan de aanwezige leden van de Tweede Kamer Bromet (GroenLinks), De Groot (D66), Futselaar (SP), Moorlag (PvdA), Von Martels (CDA), Wassenberg (PvdD) en Weverling (VVD) was om de chip- en registratieplicht voor katten nu echt op te nemen in hun partijprogramma's voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021.

De petitie was uiteraard ondertekend door de Dierenbescherming en de NFDO, maar ook door Dierenlot, Stichting Zwerfkatten Nederland, de KNMvD, Dibevo, de FDN, Sophia Vereeniging, World Animal Protection, vele gemeenten en dierenartsen. 
#samenvoordieren dus!

Foto
0 Reacties

IN MEMORIAM Geoffrey Deckers

29/6/2020

0 Reacties

 
Foto
We kunnen het bericht nog nauwelijks geloven, maar met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het feit dat vandaag helaas onze penningmeester Geoffrey Deckers onverwacht is overleden, een bijzonder aimabel mens met een groot hart. Een dierenvriend en dierenrechtenactivist ten voeten uit. Veel te jong: hij was pas 51.

Naast bestuurslid van de NFDO was hij medeoprichter en voorzitter van
Een DIER Een VRIEND (EDEV) | Diervriendelijk Nederland (belangenorganisatie voor de rechten van dieren, diervriendelijke burgers en consumenten), voorzitter van European Coalition to End Animal Experiments, en bestuurslid bij stichting Pro Animalia International, tegenwoordig JAAN Nederland (Jakarta Animal Aid Network).

Als jonge tiener al begon Geoffrey holocaust-overlevende Marion Bienes vrijwillig te helpen in haar strijd tegen dierproeven. Eind jaren tachtig was hij werkzaam als regiocoördinator voor de Nederlandse Bond tot Bestrijding van de Vivisectie en in de jaren ‘90 als office-manager bij de Nederlandse tak van PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Na de sluiting van het PETA-kantoor in Nederland in 1998 richtte Geoffrey in datzelfde jaar EDEV op. Een van de eerste speerpunten werd een campagne tegen het BPRC (Biomedical Primate Research Centre).

In 2012 hielpen Geoffrey en andere oprichters van EDEV Marion Bienes met het vervaardigen en publiceren van haar autobiografie 'Why the Horses?' Ook organiseerde Geoffrey jaarlijks met onder meer dominee Hans Bouma in de week voor kerst een 'Vredesdienst voor Dieren' in Amsterdam, waar hij sprak over strijden "tegen onrecht, wreedheid, en domheid" en "voor compassie en rechtvaardigheid".

Geoffrey had een groot netwerk in de dierenwereld en daarbuiten, en wij zijn dankbaar voor zijn jarenlange bijdrage aan de NFDO. Bovenal echter zullen wij zijn aanwezigheid missen: de bijzondere mens die Geoffrey was, een levensgenieter met humor en grote compassie voor dieren.

Onze gedachten en condoléances gaan uit naar zijn levenspartner Adrie van Steijn, zijn familie en vrienden, en wij wensen hen veel sterkte! We hopen dat zij kracht en steun kunnen putten uit de vele goede herinneringen aan Geoffrey…

Geoffrey, rust in vrede!


0 Reacties

PERSBERICHT NFDO: Artikel en radioreportage over asielen en 'vechthonden' tendentieus

19/6/2020

0 Reacties

 
Foto
De NFDO, brancheorganisatie voor onafhankelijke dierenhulporganisaties, is verbolgen over uitspraken in het NOS-artikel ‘Dierenasiels verzwijgen verleden gevaarlijke vechthonden’ en in een radio-uitzending van Spraakmakers op NPO1 met Iaira Boissevain en onderzoeker Sander Bartling. De manier waarop hier over dierenasielen en zogenaamde ‘vechthonden’ wordt gesproken is generaliserend, tendentieus, stigmatiserend en dus onder de maat.

Professionele organisaties
Volgens de NFDO zijn de meeste dierenasielen professionele organisaties, nemen zij hun werk heel serieus en zullen zij hun uiterste best doen een dier een tweede kans te geven door te zoeken naar een goede match tussen hond en nieuwe baas. Het plaatsingsbeleid van asielen is daarbij mede gericht op het waarborgen van veiligheid voor mens en dier. Waar nodig en mogelijk wordt een hond geresocialiseerd door training of gedragstherapie. Openheid over het gedrag, het verleden en de behoeften van een hond naar nieuwe eigenaren is essentieel. Bij zwerfdieren is er alleen vaak geen verleden bekend en mensen vertellen niet altijd de waarheid over het dier waarvan ze afstand doen.

Stigmatisering ‘vechthonden’
De NFDO vindt het cruciaal te benadrukken dat geen enkele hond hetzelfde is. Elk individu is anders. Of een hond herplaatst kan worden dient per dier te worden bekeken. Dat geldt ook voor hondenrassen die van oorsprong gefokt zijn om te verdedigen, te waken of te vechten, de zogenaamde hoog-risicohonden: zij zijn niet automatisch gevaarlijk voor mensen of andere dieren. Uitspraken in die richting zijn tendentieus, generaliserend en onnodig stigmatiserend, aldus de NFDO. De in de radio-uitzending gevraagde regelgeving tegen alle ‘vechthonden’ schiet zijn doel ver voorbij. Dat was in het verleden ook het geval tijdens de Regeling Agressieve Dieren (de RAD): veel ongelooflijk lieve honden zijn toen op last van de overheid afgemaakt puur op basis van hun uiterlijk en er waren niet minder bijtincidenten.

Bijtincidenten
Marc van Dijk, voorzitter van de NFDO: “Een ernstig bijtincident is verschrikkelijk. Het leed voor de betrokken mensen en dieren is enorm. Dat legt een grote verantwoordelijkheid bij de herplaatsende asielen, en die zijn zich daar terdege van bewust, want niemand wil bijtincidenten. Gelukkig komen bijtincidenten relatief weinig voor, getuige de duizenden honden die jaarlijks succesvol door asielen worden herplaatst.
Na herplaatsing heeft de eigenaar verantwoordelijkheid. Asielen zouden graag zien dat eigenaren verplicht worden tot het volgen van een goede hondencursus, zodat bijtincidenten minder voorkomen. Een houdverbod voor eigenaren die er keer op keer een potje van maken is ook noodzakelijk. Dat helpt asielen bij de uitvoering van hun verantwoordelijke werk. Maar het is een misverstand dat alle risico’s kunnen worden uitgebannen: honden blijven levende wezens met een andere manier van communiceren. Het is aan ons, mensen, daar goed naar te luisteren.“

Zorgvuldige afweging
Als er in een professioneel asiel twijfels zijn over het gedrag of karakter van een hond, wordt een hond getest en/of wordt een goed opgeleide hondengedragstherapeut ingezet. Ondanks training en gedragstherapie blijft bij een enkele hond het gedrag dermate zorgelijk en gevaarlijk, dat inslapen helaas de beste oplossing is voor mens en dier. Zo’n besluit dient zeer zorgvuldig te worden genomen, omdat het om een levend wezen gaat. De NFDO meldt dat dit, als het goed is, gebeurt in overleg met een goed opgeleide hondengedragstherapeut en een dierenarts. Asielen gaan daarbij niet over één nacht ijs. Net zoals ze dat niet doen bij het besluit een hond te herplaatsen.

Inschattingsfout
De NFDO ontkent niet dat asielen bij herplaatsing een inschattingsfout kunnen maken. Marc van Dijk: “Het blijft mensenwerk. Asielen moeten afgaan op wat de hond in het asiel en diverse situaties heeft laten zien, en op wat vroegere en potentiële nieuwe eigenaren vertellen. In nieuwe situaties kan een hond beter of slechter reageren. Soms is de situatie van een nieuwe eigenaar bovendien anders dan aan het asiel is verteld of houdt de nieuwe eigenaar zich niet aan de instructies.”


0 Reacties

Advies corona en huisdieren

15/5/2020

0 Reacties

 
Foto
Zojuist heeft het ministerie van LNV bekendgemaakt dat er antistoffen tegen het nieuwe coronavirus zijn gevonden bij één hond en drie katten in Nederland. Dit betekent dat de dieren besmet zijn geweest met het virus. De adviezen voor de omgang met huisdieren blijven hetzelfde. En de kans dat huisdieren besmet raken met het virus blijft klein. Mogelijk hebben mensen met huisdieren naar aanleiding van dit bericht vragen.

Antistoffen gevonden bij een hond en drie katten
In een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Schouten bekendgemaakt dat er antistoffen tegen SARS-CoV-2 zijn gevonden bij één hond en drie katten in Nederland. Dat betekent dat de dieren het nieuwe coronavirus hebben gehad. Het virus zelf is niet bij de dieren aangetroffen.

De eigenaar van de hond is COVID-19-patiënt. De hond had ademhalingsproblemen en is op 30 juli j. geëuthanaseerd vanwege verergering van de klachten. Het is niet bekend of de ademhalingsproblemen van de hond het gevolg waren van een infectie met SARS-CoV-2 of ten gevolge van ander lijden. De vondst van een met COVID-19 geïnfecteerde hond is voor Nederland nieuw, maar de bevinding dat honden besmet kunnen worden is dat niet. Eerder werden in Hongkong twee honden positief getest.

De katten waren aanwezig op een nertsenbedrijf waar eerder al besmettingen bij nertsen waren gevonden. Naar aanleiding van de besmettingen bij nertsen is een onderzoek op het bedrijf gestart. In het kader van dat onderzoek zijn 11 boerderijkatten op het bedrijf getest. Bij drie van deze katten zijn antistoffen gevonden. Het is niet vast te stellen hoe de katten de infectie hebben opgelopen. Op het bedrijf werkten personen met verschijnselen van COVID-19. Ook waren nertsen op het bedrijf besmet met het virus.

Adviezen voor de omgang met huisdieren
De adviezen voor de omgang met huisdieren blijven ongewijzigd. Als je zelf ziek bent of verschijnselen hebt, en je huisdier is ziek, kan het huisdier het beste binnen blijven. Honden kunnen dan kort uitgelaten worden door een ander persoon dan de patiënt. De kans dat huisdieren besmet raken met het virus is klein. Desondanks is het verstandig om bij COVID-19-klachten intensief contact met huisdieren te vermijden (niet knuffelen of laten likken). Laat de verzorging van huisdieren dan bij voorkeur over aan mensen zonder klachten, die hierbij de algemene hygiënemaatregelen voor omgang met huisdieren (regelmatig handen wassen en niet laten likken) in acht nemen. Het algehele advies blijft staan om wanneer het dier ernstige benauwdheids- en /of diarreeklachten heeft, telefonisch contact op te nemen met de dierenarts. Om een goed beeld te krijgen van COVID-19 verdenkingen bij dieren en testuitslagen bij dieren worden dierenartsen en laboratoria gevraagd om positieve testuitslagen en verdenkingen bij de NVWA te melden.

Het volledige advies is te vinden op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/huisdieren.
Er is ook een kort en helder adviesschema beschikbaar.


0 Reacties

NFDO en DierenLot luiden noodklok over dierenhulpverlening

21/3/2020

0 Reacties

 
PERSBERICHT

Dierenhulpverlening is vooralsnog door de overheid niet benoemd tot vitaal beroep, waar de zorg voor dieren wel door gaat. Dierenartsen voor gezelschapsdieren, medewerkers bij dierenopvangcentra en dierenambulancemedewerkers kunnen geen aanspraak maken op kinderopvang. Dat is geen goede situatie, want dierenzorg kan niet stil vallen.


Als Nederland eventueel in een complete lockdown gaat, ontstaan er echt grote problemen. Dierenambulances mogen dan ook niet meer uitrijden, waardoor gewonde en overleden dieren niet meer van straat gehaald kunnen worden. Met alle gevolgen van dien voor de zieke en gewonde dieren én extra veiligheids- en gezondheidsrisico’s voor de mens.

De eerste dierenambulanceorganisatie heeft al moeten besluiten niet meer te rijden. Daniëlla van Gennep: “Doordat een aantal vrijwilligers ziek thuis is en een aantal niet weg kan vanwege de kinderen, heeft deze organisatie moeten besluiten de activiteiten op te schorten en geen dierenambulanceritten meer te rijden. Dit is natuurlijk een ongewenste situatie. Dieren die hulp nodig hebben, moeten onveranderd op deze hulp kunnen rekenen.”

Er is ook goed nieuws te melden. Omdat mensen meer thuis zijn, lijken er ook meer mensen bereid te zijn om juist nu een dier uit het asiel op te nemen en een nieuwe toekomst te geven. De meeste asielen zijn echter niet meer vrij toegankelijk, en alleen op afspraak te bereiken. Marc van Dijk: ”Fijn dat mensen juist nu denken aan het opnemen van een asieldier. Financieel hebben echter ook opvangcentra het momenteel steeds moeilijker, door minder personeel en doordat pensioninkomsten teruglopen. De vaste lasten lopen door. In geval van een lockdown moeten dierverzorgers en dierenartsen in staat worden gesteld de dieren te verzorgen.”

Voor particulieren is de situatie verwarrend. De WHO heeft al eerder aangegeven dat er nog nergens bewezen is dat je Covid-19 kunt krijgen van je huisdier. Het heeft dus geen zin je huisdier te mijden. Wel geldt ook voor de omgang met dieren dat de gebruikelijke hygiëneregels in acht moeten worden genomen. Mensen met een hond kunnen nog steeds gerust buiten wandelen. Ook hiervoor geldt, houd de gebruikelijke richtlijnen in acht.

Foto
0 Reacties

Coronacrisis en zorg voor dieren

16/3/2020

0 Reacties

 
Afgelopen weekend zijn er in diverse opvangcentra problemen ontstaan met de bezetting door de Coronacrisis en het feit dat het beroep dierverzorgers vooralsnog niet op de lijst van cruciale beroepen is geplaatst.

Om de leden op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen zijn er in 5 dagen tijd 3 nieuwsbrieven gestuurd met de laatste informatie, adviezen hoe om te gaan met de beperkende maatregelen en hebben we diverse overheidsorganisaties, politieke partijen benaderd.
Ook hebben we samenwerking gezocht met andere dierenorganisaties om ervoor te zorgen dat beroepen als dierenarts, dierverzorger en dierenambulancemedewerker als cruciaal beroep mogen worden gezien.

De PvdD heeft Kamervragen gesteld waar we heel blij mee zijn!

Foto
0 Reacties

Martha Kruijer met welverdiend pensioen

7/2/2020

0 Reacties

 
Vandaag bereikte ons het bericht dat Martha Kruijer, de beheerder van Stichting Zwerfdier te Alkmaar, vandaag op 7 februari 2020 met vervroegd pensioen is gegaan.  Precies op de dag dat Stichting Zwerfdier exact veertig jaar geleden werd opgericht.

Vanaf 1 september 2018 deed Martha het al iets rustiger aan. Op die datum trad zij terug als beheerder en werd Denise Reus benoemd tot haar opvolger. Vanaf die tijd heeft Martha Denise Reus ingewerkt en haar taken gefaseerd overgedragen aan de nieuwe beheerder en de overige vaste medewerkers. Vervolgens is op 1 januari jl. Denise Meijer benoemd tot assistent-beheerder.

Het team is in relatief korte tijd qua vaardigheden dusdanig gegroeid dat zowel het bestuur als Martha het volle vertrouwen hebben dat Martha zich kan terugtrekken als vaste medewerker. Wel zal zij desgevraagd als adviseur optreden voor Zwerfdier.

Wat een rare gewaarwording: Stichting Zwerfdier te Alkmaar zonder Martha...
Martha was onlosmakelijk met dit asiel en de kattenasielwereld verbonden. Een bijzondere vrouw met hart voor de katten die bij de stichting werden en worden opgevangen.

We bedanken Martha voor haar jarenlange en tomeloze inzet voor Stichting Zwerfdier en hopen dat ze gaat genieten van deze nieuwe episode in haar leven, dat vast niet een leven zonder katten wordt...
Wij wensen haar veel plezier daarbij toe!

Foto
0 Reacties

Themabijeenkomst 'Juridische status van asieldieren'

2/2/2020

0 Reacties

 
Gisteren heeft de NFDO een goed bezochte themabijeenkomst georganiseerd voor haar leden over de 'Juridische status van asieldieren'. Het maakt voor een asiel veel verschil of de eigenaar onbekend is (zwerfdier), of dat er een eigenaar bekend is, maar dat die is opgenomen, gearresteerd of overleden. Ook werd besproken wat een asiel het beste kan doen bij dieren die door een gerechtsdeurwaarder worden aangeleverd uit huisuitzettingen.

Doorgaans belanden huisdieren van arrestanten, opgenomen patiënten, overleden personen zonder familie en dieren achtergebleven bij huisuitzettingen in het plaatselijke dierenasiel. Dit gebeurt in opdracht van derden die optreden als zaakwaarnemer. Daarmee zijn de veiligheid en verzorging van het dier geborgd. De naam en contactgegevens van de eigenaar zijn vaak moeilijk te achterhalen door privacywetgeving. Helaas gebeurt het nog steeds dat uiteindelijk niemand de verzorgingskosten wil betalen, waardoor het dierenasiel het “nakijken” heeft.

Gastspreker Paul Otter, gerechtsdeurwaarder en bestuurslid van de Koninklijke Beroepsorganisatie voor Gerechtsdeurwaarders (KBvG), heeft veel informatie gegeven over de procedures die zij volgen tijdens huisuitzettingen. Daarbij heeft hij tips gegeven hoe wij, als opvangorganisaties, ervoor kunnen zorgen dat niet alleen het welzijn van het dier gewaarborgd wordt, maar daarnaast ook goede afspraken worden gemaakt over de diverse verantwoordelijkheden van betrokken instanties.

Onze tweede gastspreker was Anouk Duijnker, tactisch coördinator DCS. Dit staat voor Dieren binnen Criminaliteit en Sociaal Domein. Anouk is voor velen een bekende spreker binnen de dierenwelzijnswereld en heeft ons een heldere blik achter de schermen van de “Dierenpolitie” gegeven. Wie doet wat, wanneer en waarom (of waarom niet)? Naast veel praktijkvoorbeelden, die gepaard gingen met confronterende foto’s, gaf zij belangrijke tips waarmee onze leden weer wijzer naar huis gingen.

Aan het eind van de middag was het overduidelijk dat we te weinig tijd hadden. Dat is niet vreemd, want het onderwerp spreekt zeer tot de verbeelding. Een eensluidend voornemen werd uitgesproken: "Dit gaan we herhalen!"

Wij zijn Paul Otter en Anouk Duijnker zeer erkentelijk voor hun informatie en boeiende verhalen!
Tevens danken wij Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. voor de gastvrijheid, het faciliteren van deze middag en de lekkere zelf gemaakte hapjes. Het was fantastisch geregeld!

Foto
Foto
0 Reacties
<<Vorige
Voorwaarts>>

    Nieuws

    Op deze pagina een overzicht van nieuws items.

    Archieven

    Maart 2022
    November 2021
    Juli 2021
    Maart 2021
    Februari 2021
    December 2020
    Augustus 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Mei 2020
    Maart 2020
    Februari 2020
    December 2019
    Oktober 2019
    September 2019
    Mei 2019
    April 2019
    Maart 2019
    Februari 2019
    Januari 2019
    December 2018
    November 2018
    Oktober 2018
    Juli 2018
    Mei 2018
    Februari 2018
    September 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    December 2016
    Januari 2016
    December 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    April 2015

    Categorieën

    Alles

    RSS-feed

NFDO

AANGESLOTEN LEDEN

DOELSTELLING

VOLG ONS


Foto
Nederlandse Federatie
Dierenopvang Organisaties

De Jeker 8
3448 XL Woerden

info@nfdo.nl

De NFDO is een ANBI

IBAN: NL94 TRIO 0198 0274 35
RSIN: 854535470

 
Eén op de drie Nederlandse dierenopvangorganisaties is al bij de NFDO aangesloten. De leden staan primair voor professionele zorg aan hulpbehoevende dieren en continuïteit van onafhankelijke dierenopvang- en vervoerorganisaties.

login voor leden
Behoud en versterking van lokale dierenhulporganisaties

In de eerste plaats in het belang van de (zwerf)dieren, die zo snel en met zo min mogelijk stress in een adequate opvang dienen te worden ondergebracht.

In de tweede plaats om de maatschappelijke
betrokken­heid
te vergroten door dierenhulporganisaties  dicht bij de gemeenschap te behouden en daar
onderdeel van te laten zijn.


DIERENALARM


Bel meldpunt 144
Red een dier

ZOEKEN


Copyright 2015 Tijmen Pers Studio en Uitgeverij - Fotografie Martijn M.M. Griffioen en anderen.
  • Home
  • Organisatie
    • Missie/Visie
    • Doelstelling
    • Bestuur en beloningsbeleid
    • Klachtenregeling
    • Publicaties >
      • Corona-protocollen
      • Beleidsnota Red dieren in rampen
  • Lidmaatschap
    • Lidmaatschap
    • Aangesloten leden
  • Nieuws
    • Petitie overheidssteun opvangcentra wilde dieren
  • Erkenningsregeling
    • Checklist NFDO-erkend Dierenopvangcentrum
    • Aanvraagprocedure
    • Veelgestelde vragen
    • NFDO-erkende dierenopvangcentra
    • Toekomstige ontwikkelingen
  • Onze sponsors
    • Steunt u de NFDO?
  • Vacatures
  • Contact